Kjennetegn

Dalmatinere regnes som en stor hunderase, som blant annet har blitt populær gjennom moderne media. Det hevdes at dalmatiner-hunden kommer fra et sted som heter Dalmatia i Kroatia, selv om ingen bevis finnes for dette. Disse hundene har flere kjennetegn, inkludert brune eller sorte flekker og en kort hvit pels. I denne teksten skal vi fortelle litt mer om karakteristikkene til de flotte dalmatinerne.

En dalmatiners personlighet

Dette er en sterk og muskuløs hund med en godt lynne. De aller fleste dalmatinere er opptatt av å gjøre sin eier glad, men bryr seg ikke nevneverdig om ukjente mennesker. Eksperter vil si at dalmatineren er en svært vennlig og åpen hund sammenlignet med andre hunderaser. Den er ikke spesielt aggressiv eller i overkant passiv, men akkurat passe balansert. Den er godt egnet som familiehund.

Hvordan ser en dalmatiner ut?

Når du ser en dalmatiner, vil du fort kunne navngi den på grunn av flekkene og den hvite pelsen. Den har også en flat hodeskalle, som kan karakteriseres ved at hunden er bred mellom ørene. Hunden har lik farge på nesen som på flekkene. Hvis du er ute etter å skaffe deg en dalmatiner, lønner det seg å kontakte Norsk Dalmatiner Klubb, ettersom de formidler kontakt med godkjente og rene kull.

Dalmatineren er en hund som kom til Europa på 1700-tallet, da nærmere spesifikt Frankrike og England der den ble brukt i sport. Dette er også en hund som har blitt brukt som vakthund, ettersom den er stor og ganske kraftig. Det er også verdt å legge merke til de fine ørene og den kraftige ryggen. Denne hunden har et godt driv. Dette er karakteristikker som best beskriver en dalmatiner.