101 dalmatinere

101 dalmatinere er en berømt bok, og en kanskje enda mer berømt film. Boken 101 dalmatinere ble skrevet av forfatteren Dodie Smith. Da den kom ut i 1956 registrerte man at hunderasen ble mer og mer populær. Selve filmen hadde premiere i 1961, og ble en stor suksess. Dette medførte at en oppfølger ble utgitt – 102 dalmatinere. Dalmatineren ble etter hvert en svært populær hunderase, mye på grunn av de karakteristiske prikkene.

Hva handler 101 dalmatinere om?

101 dalmatinere tok utgangspunkt i Dodie Smith og hennes ektemanns forkjærlighet for hunderasen dalmatiner. Navnet «Pongo» ble også hentet fra deres første hund. Boken handler om paret Roger og Anita, hvis hunder får 15 dalmatinervalper. Anitas barndomsvenninne Cruella de Vil tilbyr henne en veldig stor sum penger for valpene. De avslår, for Cruella de Vil vil lage pels av hundene. Hun ender til slutt opp med å stjele dem.

Hva skjer videre?

Pongo og Perdita er foreldrene til de 15 valpene. Når de finner ut at Cruella de Vil har stjålet dem ved hjelp av Jasper og Klaus, vil de redde dem. Dette greier de. I tillegg greier de å redde 84 andre valper som har blitt stjålet. Dette betyr heldigvis at historien har en lykkelig slutt. Roger og Anita er glade for å få tilbake hundene sine.

Dette er en av de mest populære filmene i Disney-biblioteket. Den blir kalt «den 17. klassikeren» for en grunn. Det som er veldig imponerende med Disneys filmatisering av denne boken, var at over 6 000 000 prikker ble tegnet under produksjonen av filmen. Det er også mulig å se 102 dalmatinere, som er oppfølgerfilmen fra Disney. Denne er også veldig populær blant tilhengere av den første filmen.