Hvordan velge en dalmatisk valp?

Vi kjenner alle til filmene fra Disney – «101 dalmatinere» og «102 dalmatinere». Etter at den første filmen kom ut, har populariteten til dalmatinere ikke overraskende eksplodert. I denne artikkelen skal vi informere deg om hvordan du bør gå frem om du ønsker å gå til anskaffelse av en dalmatiner-valp. Selv om over seks millioner dalmatiner-flekker ble tegnet i den første Disney-filmen, har faktisk ikke unge dalmatinere flekker.

Hvordan ta vare på en dalmatiner?

Å bestemme seg for å få en hund er nesten like alvorlig som å bestemme deg for å få en baby. Når dalmatinere er valper trenger de mye stell og en god opplæring i hva som er riktig og galt. Selv om dette kan ta opp mye tid, så kommer du til å få en bestevenn etter kort tid! Husk også at dalmatineren er en aktiv hund som trenger mye mosjon.

Hvordan velge en dalmatiner?

Det er mange faktorer som spiller inn når det kommer til valg av dalmatiner-valp. Det er viktig å sjekke at hunden har et langt hode og en flat hodeskalle. Hunden skal også være relativt bred mellom ørene. Hunden skal ifølge rasestandarden ha saksebitt. Nesen deres bør være helt svart om de har svarte prikker og brun om de har brune prikker. Ellers skal hunden ha rette forben og runde, kraftige poter.

Det er viktig å vite at ikke alle dalmatinere er like, og de kommer til å få sine egne unike flekker etter hvert. Det er med andre ord vanskelig å velge ut en valp basert på flekkene, ettersom disse stadig kan endres. Ellers gjelder det å velge en valp med et godt lynne. Hunden skal ikke være engstelig eller aggressiv. Velg en valp som virker glad og snill.